Your partner in Finland

Ajankohtaista

Nyt voit ehdottaa vuoden 2023 Pro Coaching tunnustuksen saajaa!

ICF:n ja EMCC:n yhteinen tunnustus coachingin edistäjälle jaetaan tänä vuonna 11. joulukuuta. Otamme vastaan ehdotuksia 30.11. asti tällä lomakkeella!

’Pro Coaching’ tunnustuksen tarkoituksena on edistää ammattimaista coachingia ja mentorointia ja niiden näkyvyyttä Suomessa. Tunnustus myönnetään vuonna 2023 neljättä kertaa. Tänä vuonna tunnustuksen saajan valitsevat tekniikan tohtori, oppivien organisaatioiden tutkija, tietokirjailija ja yritysjohdon konsultti Leenamaija Otala sekä SOK:n henkilöstöjohtaja Hanne Lehtovuori.

Vuoden tunnustuksen saaja julkistetaan EMCC Finlandin järjestämässä Pro Coaching glögi- & networkingtilaisuudessa 11.12.2023 klo 16.30-20. Tervetuloa EMCC:n ja ICF:n jäsenet! Paikkoja on rajoitetusti, joten varaa paikkasi heti täältä.

Kuka ansaitsee tunnustuksen: kollegasi, yhteistyökumppanisi vai ehkä asiakasorganisaatiosi? Lisätietoja löydät Pro Coaching -sivun alta tai kikka.hellsten(at)emccfinland.org

 

Marraskuu 2023

Kiinnostaako kansainvälinen coach/mentor -yksilöakkreditointi? Tule mukaan suomenkieliseen 5 -Day Challenge työpaja sarjaan, jossa omaa akkreditointihakemusta työstetään pienryhmässä 6.-10.11. 2023, tunnin ajan klo 17.30-18.30 joka päivä.

Ilmoittautuminen tästä. Ilmoittautumislomake on englanniksi ja myös haku tehdään englanninkielellä, mutta työpajan  vetää suomeksi EMCC EIA asessori Päivi Äijälä.
Mikäli marraskuun viikko ei sovi kalenteriisi voit ilmoittautua jo nyt EMCC Globalin seuraavalle 5-DC viikolle 15.-19. tammikuuta 2024. Siihen voit ilmoittautua tästä . Tällöin työkielenä on englanti.
Voit katsella 27.9. 2023 järjestetyn EIA akkreditointi info-tilaisuuden tallenteen täältä. Lisätietoja löytyy Globalin 5 -Day Challenge sivuilta ja omilta nettisivuiltamme. Akkreditointihakemus edellyttää EMCCn jäsenyyttä. Jäsenyyttä haetaan nettisivujemme kautta tästä.

Lämpimästi tervetuloa!

 

Kesä 2023

Hallituksen jäsenistä Mikko Sorvari, Anna Storbacka-Eriksson, Vesa Ristikangas ja Susanne Valkeakari osallistuivat EMCC Global Conferenceen Prahassa 9.-10. kesäkuuta. Alla huomioitamme:

  1. Oli hienoa huomata, miten EMCC kuljettaa neljää tärkeää ohjausmuotoa tasavertaisesti läpi koko konferenssin: Coaching, Mentorointi, Tiimicoaching ja Coachingin työnohjaus. Jokaisesta edellä mainituista ohjausmuodoista oli oma workshop-striimi. Hieno juttu.
  2. Tiimicoaching ja siihen liittyvät käytännöt puhututtavat kovasti. Hyvä niin. Samalla oli hienoa huomata, että myös tuoretta tutkimusta on kehitteillä tiimicoachingiin liittyen.
  3. EMCC on edelläkävijä monessa. Akkreditointipolkuihin liittyvien prosessikuvausten lisäksi oli hienoa huomata, miten julistus reflektion merkityksestä ei ole vaan sanahelinää. Jokainen seminaarin alustus/työpaja päättyi yhteiseen reflektiohetkeen, jossa oli mahdollista jäsentää kokemusta muutaman reflektiokysymyksen avulla. Loistavaa.
  4. Oli tosi vaikuttavaa, kuinka monessa massa EMCC Global toimii ja kuinka suuria jotkin jäsenmaat ovat. Ylätasolla myös käytiin keskustelua siitä, miten me emme ole organisaatio vaan enemmänkin yhteisö (community) ja oli yllättävä, kuinka monessa maassa EMCC Globalin toimintaa tapahtuu europan ulkopuolella. Kaukaisimmat osallistujat tulivat mm. Australiasta, Uudesta Seelannista ja Chilestä.
  5. Ääniä Pohjoismaista: MAPPCP ja Psykoterapeutti Tomas Lönn (betterhelp.se) korosti coachien ja mentorien vastuuta työhyvinvoinnissa. Hän argumentoi, että ammattikuntamme on ehkä liian nopea suosittelemaan psykologin apua, kun asiakas on uupunut tai näköalaton. Nämä eivät ole psyykkisen sairauden oireita ja asiakas saattaa hyötyä enemmän eteenpäin katsovasta coachauksesta ja esim. positiiviseen psykologiaan perustuvista interventioista, kuin perinteisestä psykoterapiasta.
  6. Istuimme aamiaisella Norjan ja Tanskan puheenjohtajien kanssa ja yhteen ääneen totesimme, että pohjoismaiseen yhteistyöhön kannattaa panostaa lisää. Siitä hyötyvät kaikki jäsenemme. Lisää tästä syksyn aikana.
  7. Jättäessämme hyvästejä uusille ja vanhoille tuttaville sekä EMCC Globalin ydinjoukolle meiltä kysyttiin inkluusio kysymys: What contributes to your sense of belonging to EMCC? How could your sense of belonging be enhanced? Tätä samaa haluamme kysyä sinulta, rakas jäsenemme; mikä voisi ja miten voisimme lisätä yhteenkuuluvuuden tunnettasi yhdistystämme ja jäsenistöä kohtaan?

Toukokuu 2023

EMCC Global Conference 9.-10.6. Praha “Developing Human Capital” 

Nyt kannattaa kerätä 3:n poppoo ja ilmoittautua EMCC Global Conference:en 9.10. kesäkuuta 2023 Prahaan. Koodia PresidentsofferAC2023 käyttämällä saat 3for2 tarjoushinnan. Lisätietoja konferenssin ohjelmasta löytyy Tapahtumat -sivulta. Myös early bird -hinta (-50 eur) on voimassa 30.5. asti!

Maaliskuu 2023

15.3. Vuosikokouksessa valittiin uusi hallitus

Vuoden 2023 hallituksen puheenjohtajana toimii Mikko Sorvari. Hallituksen jäseninä jatkaa Kikka Hellsten, Vesa Ristikangas, Anna Storbacka-Eriksson sekä Leena Toivanen. Uusiksi hallitusjäseniksi valittiin Mikael Novaky, Pirkko Soini ja Susanne Valkeakari sekä varajäseneksi Marianne Murto. Järjestäytymiskokous pidetään huhtikuussa. Onnea ja tervetuloa joukkoomme uudet jäsenet!

Samalla haluamme kiittää eroavaa puheenjohtajaa Rea Klingbergiä sekä erovuorossa olevia hallitusjäseniä Reija Hyväristä sekä Anjariitta Savolaista upeasta panoksesta kahden viime vuoden aikana!

Vielä pari paikkaa Supervision -ryhmässä, joka aloittaa huhtikuussa!

Coaching Supervision eli coachien työnohjaus on tärkeä ja mielekäs keino huolehtia oman coaching- praktiikan kehittymisestä. Se tarjoaa paikan reflektoida mm. coaching-työssä eteen tulleita haasteellisia tilanteita, eettisiä kysymyksiä sekä coachin omaan hyvinvointiin ja voimavaroihin liittyviä teemoja. Säännöllinen supervision myös edellytyksenä EMCC akkreditoinneille ja kehittymiselle edelleen. Tässä info-pdf:  EMCC Finland Coaching Supervision 2023.

Tule mukaan ryhmämuotoiseen Coaching Supervisioniin edulliseen EMCC jäsenetuhintaan!

Nyt Sinulla on ammatticoachina ja EMCC:n jäsenenä mahdollista tutustua Coaching Supervisioniin edulliseen jäsenetuhintaan.  Aikataulusta sovitaan ryhmän jäsenten kanssa. Ryhmäkoko: 4-6 henkilöä Tapaamisia: 4 x 2-3 tuntia

Edullinen jäsenetuhinta EMCC Finlandin jäsenille: 480€ + alv. Jos et ole vielä jäsen, pääset mukaan liittymällä jäseneksi (jäsenmaksu tällä hetkellä 90 eur/vuosi).

Supervisoreina toimivat kokeneet coachit ja supervision-koulutukset saaneet  Sari Vuohtoniemi ja Pirkko Aminoff. Jos asia kiinnostaa, ota pikimmiten yhteyttä ryhmän ohjaajiin (pirkko.aminoff(at)mindavenue.fi, sari.vuohtoniemi(at)truepotential.fi). 

Helmikuu 2023

EMCC:n maailmanlaajuiset akkreditoinnit (vastaa ICF:n sertifiointeja) tarjoavat yksilövalmentajille, team-coacheille sekä coaching supervisoreille kansainvälisesti tunnustetun sertifikaatin, jolla he voivat osoittaa taitonsa ja kokemuksensa. Tervetuloa saamaan lisätietoa hakuprosessista ja keskustelemaan Suomen ensimmäisen EMCCn akkreditointi assessorin Päivi Äijälän (Senior Practitioner) johdolla keskiviikkona 1.2.2023 klo 17 – 18:30.  Ilmoittautuminen tästä linkistä.

Seuraava Global 5- Day Challenge (jossa saat apua akkreditointi portfoliosi keräämisessä ja lähettämisessä EMCC:lle) järjestetään 6.-10. 3 2023. Lisätietoja Globalin sivuilta.

Tammikuu 2023

Toivotamme kaikille jäsenillemme Terveyttä, Iloa ja Positiivista Pöhinää vuodelle 2023 – toivottavasti tapaamme pian tapahtumissa!

Marraskuu 2022

Mahdollisuus jota ei kannata ohittaa: Coachingin ja mentoroinnin uranuurtaja “legenda” David Clutterbuck tulee Suomeen pe 25.11. 2022 pitämään työpajaa Tiimicoachingista! Lue lisää tästä

Lokakuu 2022

26.10. 2022 Pro Coaching tunnustus OP-ryhmän Agile coaching -toiminnalle

Pro Coaching -tunnustus ammattimaisen coachingin systemaattisesta, pitkäjänteisestä käyttämisestä jaetaan vuonna 2022 OP-ryhmän Agile coaching -toiminnalle. Valinnan ovat tehneet Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila ja Aalto-yliopiston työelämäprofessori Pekka Mattila. Pro Coaching on vuosittain jaettava tunnustus, jonka taustalla toimivat yhdistykset ICF Finland ry ja EMCC Finland ry edistävät ammattimaisen coachingin laatua Suomessa.

Tunnustuksen voi saada yritys tai muu organisaatio, jossa ammatticoachingia on käytetty systemaattisesti ja pitkäjänteisesti ja saavutettu merkittävää hyötyä. Ylä-Anttila ja Mattila kiittävät perusteluissaan OP-ryhmän kykyä yhdistää coaching suoraan liiketoiminnan kehittämiseen:

”OP on kiinnittänyt coaching-lähestymisen suoraan liiketoiminnan kehittämiseen yhdistäen sen näin ennakkoluulottomasti lean- ja agile-työkalupakkeihinsa. Laajan näkyvyyden ansiosta ryhmä on toiminut inspiraation lähteenä ja oppimiskohteena monelle muullekin organisaatiolle. OP käyttää coaching-sertifiointia osana tiettyjen tehtävien rekrytointikriteeristöä ja on myös sitoutunut tarjoamaan mahdollisuuden sertifioutumiseen niille, joiden tehtävää se tukee”, Ylä-Anttila ja Mattila toteavat.

Paljon onnea OP Financial Group, Marika Parviainen, Nina Mellin ja lukuisat OP:n agile coachit!

Pro Coaching -lehdistötiedoite 26.10.2022

 

***************************