Your partner in Finland

 

’Pro Coaching’ on EMCC Finlandin ja ICF Finlandin yhteisesti vuosittain myöntämä tunnustus, jonka tarkoituksena on edistää ammattimaista coachingia ja sen näkyvyyttä Suomessa. Tunnustus myönnetään vuonna 2023 neljättä kertaa.

 

 

Kuka voi saada Pro Coaching -tunnustuksen?

Pro Coaching -tunnustuksen voi saada henkilö tai organisaatio. Tunnustuksen saaja voi olla esim. ammatti-coach, coaching-vaikuttaja, tai ammatti-coachingia organisaatiossaan käyttänyt johtaja tai esihenkilö, joka on omalla toiminnallaan tuonut coachingin vaikuttavuutta näkyvämmäksi yhteiskunnassa, esimerkiksi edistämällä ammattimaisen coachingin näkyvyyttä ja tunnettuutta, alan kehittymistä tai ammattimaisen coachingin käyttöä.

Mikäli tunnustuksen saajaksi valitaan ammatti-coach, tulee tällä olla voimassa oleva, joko ICF:n coach -sertifiointi tai EMCC:n coach-akkreditointi. Kyseisen henkilön tulee myös olla joko ICF:n tai EMCC:n jäsen. Tunnustuksen voi saada organisaatio, jossa ammattimaista coachingia on käytetty systemaattisesti ja pitkäjänteisesti, ja jossa ammattimaisella coachingilla on saavutettu merkittävää hyötyä organisaatiolle.

Miten tunnustuksen saaja valitaan?

Saajan valitsee 1-3 näkyvää vaikuttajaa, jotka ICF Finlandin ja EMCC Finlandin yhdessä muodostama projektiryhmä vuosittain kutsuu tehtävään. Projektiryhmä käy läpi saapuneet ehdotukset ja tekee esivalinnan kärkiehdokkaista, jotka esitellään valitsijoille. Valitsijoina tänä vuonna toimivat tekniikan tohtori, oppivien organisaatioiden tutkija, tietokirjailija ja yritysjohdon konsultti Leenamaija Otala sekä SOK:n henkilöstöjohtaja Hanne Lehtovuori.

Tunnustuksen saajaa voi ehdottaa kuka vain. Ehdotuksia tunnustuksen saajaksi voi ilmoittaa 30.11. 2023 asti tällä kaavakkeella.  Tunnustuksen saaja julkistetaan Pro Coaching -pikkujoulutilaisuudessa Scandic Hotel Simonkentässä 11.12. 2023 klo 16.30-20. Pro Coaching julkistustilaisuus on avoin EMCCn ja ICFn jäsenille. Paikkoja on rajoitetusti, mukaan tapahtumaan voit ilmoittautua tästä.