Pro Coaching Tunnustus 2024

Mikä on Pro Coaching?

Pro Coaching on ICF Finlandin ja EMCC Finlandin vuosittain myöntämä tunnustus, jonka tarkoituksena on edistää ammattimaista coachingia ja sen näkyvyyttä Suomessa. Tunnustus myönnetään 2024 viidettä kertaa ja tunnustuksen saaja julkistetaan 6.11.2024 järjestettävässä tilaisuudessa.

Kuka voi saada Pro Coaching -tunnustuksen?

Pro Coaching -tunnustuksen voi saada organisaatio tai henkilö.

Tunnustuksen voi saada organisaatio, jossa ammattimaista coachingia on käytetty systemaattisesti ja pitkäjänteisesti, ja jossa ammattimaisella coachingilla on saavutettu merkittävää hyötyä organisaatiolle.

Tunnustuksen saaja voi myös olla esimerkiksi ammatti-coach, coaching-vaikuttaja, tai ammatti-coachingia organisaatiossaan käyttänyt johtaja tai esihenkilö, joka on omalla toiminnallaan tuonut coachingin vaikuttavuutta näkyvämmäksi yhteiskunnassa, esimerkiksi edistämällä ammattimaisen coachingin näkyvyyttä ja tunnettuutta, alan kehittymistä tai ammattimaisen coachingin käyttöä.

Mikäli tunnustuksen saajaksi valitaan henkilö, tulee tällä olla voimassa oleva, joko ICF:n coach -sertifiointi tai EMCC:n coach-akkreditointi. Kyseisen henkilön tulee myös olla joko ICF:n tai EMCC:n jäsen.

Miten tunnustuksen saaja valitaan?

Saajan valitsee 1-3 näkyvää vaikuttajaa, jotka ICF Finlandin ja EMCC Finlandin yhdessä muodostama projektiryhmä vuosittain kutsuu tehtävään. Projektiryhmä käy läpi saapuneet ehdotukset ja tekee esivalinnan kärkiehdokkaista, jotka esitellään valitsijoille.

Vuonna 2024 projektiryhmään kuuluvat ICF Finlandista Saara Karhula, Tiina Heinonen ja Marjatta Rytömaa sekä EMCC Finlandista Mikko Sorvari ja Kikka Hellsten.

Vuonna 2024 tunnustuksen valitsijoina toimivat Henley Business Schoolin toimitusjohtaja Paula Kilpinen, OP ryhmän henkilöstöjohtaja Hannakaisa Länsisalmi sekä Auntien toimitusjohtaja Immo Salonen.

Tunnustuksen saajaa voi ehdottaa kuka vain. Ehdotuksia tunnustuksen saajaksi voi tehdä 2.9.-7.10.2024.

_____________________________________________________________________

 

Tallenne Pro Coaching 2023 tilaisuudesta, joka pidettiin 11.12.  löytyy täältä (BoMentis Coaching Housen youtube).

A logo for a coaching company Description automatically generated

Pro Coaching tunnustus 2023 jaetaan Vesa Ristikankaalle

Pro Coaching tunnustus ammattimaisen coachingin pitkäjänteisestä ja systemaattisesta edistämisestä jaetaan vuonna 2023 Vesa Ristikankaalle.

Valinnan ovat tehneet SOK:n henkilöstöjohtaja Hanne Lehtovuori ja tekniikan tohtori, oppivien organisaatioiden tutkija, tietokirjailija, johdon konsultti Leenamaija Otala. Pro Coaching on vuosittain jaettava tunnustus, jonka taustalla toimivat yhdistykset ICF Finland ry ja EMCC Finland ry edistävät ammattimaisen coachingin laatua Suomessa.

Tunnustuksen voi saada henkilö tai organisaatio, joka on omalla toiminnallaan edistänyt coachingin vaikuttavuutta merkittävästi. Ammatticoachingia on käytetty systemaattisesti ja pitkäjänteisesti sekä saavutettu merkittävää hyötyä. Pro Coaching tunnustuksen saaja valitaan kahdessa vaiheessa. Ehdotetuista tahoista ICF Finlandin ja EMCC Finlandin projektiryhmä on valinnut kolmen kärkiehdokkaan listan, josta Lehtovuori ja Otala ovat tehneet valinnan itsenäisesti. Lehtovuori ja Otala kiittävät perusteluissaan Vesa Ristikankaan laaja-alaista toimintaa coachingin vaikuttavuuden kehittämiseksi, erityisesti tiimicoachingin esiin nostamista ja systeemisen kehittämisen merkityksen tunnistamista:

”Vesa on edistänyt coaching-osaamista kirjoittamiensa monien kirjojen kautta, jakanut niissä työkaluja, joita voidaan suoraan hyödyntää käytännön työssä. Erityistä arvoa annoimme tiimicoachingin esiin nostamisessa sekä systeemisen kehittämisen merkityksen tunnistamisessa. Vesa on tehnyt elämäntyönsä coachingin kehittämiseksi Suomessa. Hän on ollut mukana lähes kaikessa coachingiin liittyvässä, myös kansainvälisessä toiminnassa. Hän on ollut aktiivinen jäsen kaikissa Suomessa toimivissa coaching-yhdistyksissä (ICF, SCY, EMCC). Vesa on perustanut coaching-alalla toimivan yrityksen BoMentis Coaching House Oy:n, joka on toiminut kannattavasti vuosia. Hän on perustanut myös business coaching valmennusohjelman. Vesa on itse toiminut coachina monessa ja mm. coachaamalla ylintä johtoa päässyt vaikuttamaan oikeasti niihin, jotka voivat päättää asioista organisaatioissa.”

”Olen äärimmäisen kiitollinen saamastani tunnustuksesta. Työni ammatticoachingin ja valmentavan ajattelu- ja toimintatavan levittämiseksi on ollut palkitsevaa. Tällä hetkellä sydämeni sykkii tiimicoachingille, jonka avulla parannetaan tiimin yhteistyötä ja tuloksia. Tämä palkinto on tiimityön tulosta: kiitos läheiset kollegani ja asiakkaani vuosien varrelta”, jatkaa Vesa Ristikangas.

Pro Coaching on ICF Finlandin ja EMCC Finlandin yhteisesti myöntämä tunnustus, joka jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2020. Tunnustuksen tarkoituksena on edistää ammattimaista coachingia ja sen näkyvyyttä Suomessa. Viime vuonna tunnustus meni OP-ryhmän Agile Coaching-toiminnalle. Coaching on työelämässä käytettävä ohjausmuoto, jossa coach auttaa asiakastaan kirkastamaan ja saavuttamaan henkilökohtaisia tai ammatillisia tavoitteitaan.

Lisätiedot:

EMCC Finland ry: Mikko Sorvari 040 5800950

ICF Finland ry: Saara Karhula 050 577943

Vesa Ristikangas 040 5033110


 

EMCC Finland ja ICF Finland haluavat myös onnitella tämän vuoden muita finalisteja, eli Hanna-Kaisa Lindforsia (Coaching Company Oy) sekä Elisa Oyj:tä!

 

’Pro Coaching’ on EMCC Finlandin ja ICF Finlandin yhteisesti vuosittain myöntämä tunnustus, jonka tarkoituksena on edistää ammattimaista coachingia ja sen näkyvyyttä Suomessa. Tunnustus myönnetään vuonna 2023 neljättä kertaa.

 

 

Kuka voi saada Pro Coaching -tunnustuksen?

Pro Coaching -tunnustuksen voi saada henkilö tai organisaatio. Tunnustuksen saaja voi olla esim. ammatti-coach, coaching-vaikuttaja, tai ammatti-coachingia organisaatiossaan käyttänyt johtaja tai esihenkilö, joka on omalla toiminnallaan tuonut coachingin vaikuttavuutta näkyvämmäksi yhteiskunnassa, esimerkiksi edistämällä ammattimaisen coachingin näkyvyyttä ja tunnettuutta, alan kehittymistä tai ammattimaisen coachingin käyttöä.

Mikäli tunnustuksen saajaksi valitaan ammatti-coach, tulee tällä olla voimassa oleva, joko ICF:n coach -sertifiointi tai EMCC:n coach-akkreditointi. Kyseisen henkilön tulee myös olla joko ICF:n tai EMCC:n jäsen. Tunnustuksen voi saada organisaatio, jossa ammattimaista coachingia on käytetty systemaattisesti ja pitkäjänteisesti, ja jossa ammattimaisella coachingilla on saavutettu merkittävää hyötyä organisaatiolle.

Miten tunnustuksen saaja valitaan?

Saajan valitsee 1-3 näkyvää vaikuttajaa, jotka ICF Finlandin ja EMCC Finlandin yhdessä muodostama projektiryhmä vuosittain kutsuu tehtävään. Projektiryhmä käy läpi saapuneet ehdotukset ja tekee esivalinnan kärkiehdokkaista, jotka esitellään valitsijoille. Valitsijoina tänä vuonna toimivat tekniikan tohtori, oppivien organisaatioiden tutkija, tietokirjailija ja yritysjohdon konsultti Leenamaija Otala sekä SOK:n henkilöstöjohtaja Hanne Lehtovuori.

Tunnustuksen saajaa voi ehdottaa kuka vain. Ehdotuksia tunnustuksen saajaksi voi ilmoittaa 30.11. 2023 asti tällä kaavakkeella.  Tunnustuksen saaja julkistetaan Pro Coaching -pikkujoulutilaisuudessa Scandic Hotel Simonkentässä 11.12. 2023 klo 16.30-20. Pro Coaching julkistustilaisuus on avoin EMCCn ja ICFn jäsenille. Paikkoja on rajoitetusti, mukaan tapahtumaan voit ilmoittautua tästä.